Nascholing bedrijfshulpverlener/eerste hulp/ Plus (NIBHV) | Arbo-score BHV

Algemeen

De nascholing Bedrijfshulpverlener/eerste hulp/Plus is bedoeld voor cursisten die de Basisopleiding Bedrijfshulpverlener/eerste hulp hebben gevolgd. Tijdens de nascholing staat de BHV’er centraal bij het uitvoeren van de hulpverlening. Op een interactieve wijze wordt invulling gegeven aan reeds bestaande kennis en kunde opgedaan in de opleiding en/of ervaring in de praktijk. De nascholing richt zich met name zich op de praktijkvaardigheid van de BHV’er, verdieping van de leerstof en scenariotraining.

Leerstof

De leerstof wordt gedoceerd en geïnstrueerd uit het lesboek Basisopleiding Bedrijfshulpverlener. De nascholing van het taakgebied eerste hulp is met name gericht op

  • Niet-spoedeisende eerste hulpverlening
  • Spoedeisende eerste hulpverlening inclusief het gebruik van de AED.

Met behulp van een Lotusslachtoffer(s) wordt er door middel van casuïstieken, diverse scenario's geënsceneerd. De bedrijfshulpverlener wordt hierbij specifiek getraind in het herkennen van verschillende letsel(s) en/of stoornissen en het toepassen van de eerste hulp. 

Duur

De cursusduur bedraagt 8 uur, te verdelen over twee aaneengesloten dagdelen van elk 4 lesuren Basis Eerste Hulp; de onderdelen Niet–spoedeisende Eerste Hulp en Spoedeisende Eerste Hulp. Ook kan de nascholing  incompany worden verzorgd alsmede op basis van open inschrijving. Voor de laatste optie moeten minimaal 8 cursisten zijn ingeschreven, voordat de nascholing kan worden gestart.

Certificaat

Wanneer de cursist competent is verklaard voor beide taakgebieden/onderdelen wordt een nascholingscertificaat BHV/Eerste Hulp & AED uitgereikt, uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). De cursist zal binnen onze organisatie administratief worden geregistreerd, zodat jaarlijks aan deze nascholing kan worden deelgenomen.

Deelname

Min. 8 - max. 15 personen

Incompany

Bij voldoende deelnemers kan de opleiding incompany worden gevolgd.

Open inschrijving

Deze opleiding is ook te volgen via Open inschrijving

Meer informatie

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen ? Stuur ons dan een e-mail met uw gegevens en wij zullen u zo spoedig mogelijk de gewenste informatie sturen.