Advies BHV-plan en Arbo-wet van Arbo-score BHV

Advies

ARBO-Score adviseert u over de opzet en inrichting van de bedrijfshulpverleningsorganisatie. Wij maken bedrijfshulpverleningsplannen afgestemd op uw bedrijf en organisatie, aangevuld met de bijbehorende tekeningen.

Arbo-wet

De arbo-wet stelt verplicht dat elk bedrijf of instelling die beschikt voor een bedrijfshulpverleningsorganisatie tevens in het bezit moeten zijn van een bedrijfshulpverleningsplan, kortom een BHV-plan.

BHV-plan

In het BHV-plan staat de organisatie en de maatregelen beschreven bij calamiteiten binnen uw bedrijf of instelling. Hierbij kan worden gedacht aan een brand of ongeval of hoe een gebouw moet worden ontruimd. Dat er in geval van een incident een beroep wordt gedaan op de externe hulpverleners ( brandweer, politie en ambulancediensten) is op zich een logische actie. Een belangrijk onderdeel van een BHV-plan is echter juist de korte eerste periode te overbruggen, die is gelegen tussen het plaatsvinden van een incident en het arriveren van de externe hulpverleningsdiensten.

Vluchtplannen

Daarnaast verzorgt ARBO-score de tekeningen met de vluchtplattegronden. Deze kunnen worden gehangen op strategische plekken binnen uw bedrijf. Deze vluchtplattegronden zijn bedoeld om uw medewerkers maar ook de bezoekers duidelijk te maken welke vluchtroute zij moeten volgen bij een ontruiming van het gebouw.

Meer informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ARBO-Score.